Första intrycket – viktigare än man kan tro

När du befinner dig på din anställningsintervju så är första intrycket oerhört viktigt. Man brukar säga att man har 30 sekunder på sig för att personen ska skapa sig ett intryck, därför ska du ta väl vara på den tiden då du träffar varje person på företaget. Glöm heller inte ditt kroppsspråk!

När du går in till intervjun så är ett tips att ta några minuter på dig och samla tankarna innan du träffar din kontaktperson, och som du redan vet så är kroppsspråket av stor betydelse för det första intrycket. Försök att tänka på de vanligtvis omedvetna rörelser många av oss gör, t.ex. rör på händerna, byter sittställning osv. De kan signalera allt ifrån osäkerhet, stress, eller bara obehag inför hela intervjun.

En annan ofta förbisedd sak är handslaget, som faktiskt är viktigare än man tror när det gäller intryck. Kom ihåg att varken vara för hårdhänt eller eller glömma bort att din arm faktiskt har muskler. Tänk även på att ha ögonkontakt med personen, både vid första handslaget och under samtalet. Nu sammanfattar vi det hela med en lista!

5 saker att tänka på för ett bra första intryck:

  • Proper klädsel
  • Kroppsspråket
  • Handslaget
  • Samtala och var trevlig
  • Ögonkontakt

Tänkt även på att detta också gäller första dagen på din nya arbetsplats. Lycka till i jakten på ditt drömjobb!

Lämna en kommentar

Bloggkategorier
No public Twitter messages. Följ Jobbr.se på Twitter!
Nischade jobbsajter: Jobbr IT//Jobbr Spel//Jobbr Dental//Jobbr Medicin
Kontakta kundtjänst

Live chat:

E-mail:
info@jobbr.se

Twitter:
@jobbrapp

OBS! Vi har ingen dedikerad telefonsupport i nuläget. Men kontakta oss gärna via email eller kontaktformuläret.