Jobbsökarbloggen - artiklar för dig som söker arbete

Hej och välkommen till Jobbr's jobbsökarblogg. Här kommer vi att posta intressanta artiklar om jobbsökande, så som CV-tips och mycker mer. Förutom detta så postar vi även nyheter som rör sidan i fråga.


Trasig registrering

En bugg hade dykt upp som påverkade registreringen av nya användare här på Jobbr.se, så om du senaste tiden försökt skapa ett konto: det ska vara löst, så prova gärna igen!

Mobilanpassning och ansök via LinkedIn

Nu kan vi glatt presentera två spännande nyheter här på Jobbr.se. Den ena är att Jobbr.se numera är mobilanpassad, vilket innebär att när du surfar in på sajten genom din mobiltelefon eller surfplatta så visas den mobilanpassade versionen av sajten. Du kan när som helst välja att gå tillbaka till den “vanliga” sidan.

Nyhet nummer två är att du kan ansöka till jobben via ditt konto på LinkedIn! På platsannonser som stödjer detta så ser du en blå knapp där det står “Apply with LinkedIn”, klicka på den och din presentation visas, som du direkt kan skicka som en ansökan!

Välkommen till nya Jobbr.se

Som ni kanske har sett så har Jobbr.se fått sig ett nytt utseende, och med det även en hel del förändringar i struktur och funktioner.

En av dom största förändringarna är skapandet av nischade jobbsajter, istället för att vara en generell jobbsajt. I och med detta så återgår vi till stor del till våra rötter, nämligen jobb inom IT och webb.  Dock så är vi inte helt låsta till IT, och erbjuder även jobbsajter inom tandvård, medicin m.m. Ett annat steg i utvecklingen var att förenkla sidan så mycket som möjligt, både för jobbsökande och arbetsgivare.

Vi hoppas att ni gillar ändringarna, och om ni har några som helst frågor om sajten eller dess funktioner, tveka inte att kontakta oss!

Jobbr.se inleder samarbete med Workmint

Jobbr.se har inlett ett samarbete med företaget Workmint, som är en gemensam och exklusiv CV-databas för hela rekrytering och bemanningsbranschen.

Workmint är en ny typ av CV-databas där flera rekryterare och headhunters samarbetar för att du som kandidat snabbare ska bli erbjuden drömjobbet och det genom att rekryterarna förmedlar kandidater till varandra. Förmedlingen innebär en större exponering av din CV och ger dig nya karriärmöjligheter. Din CV kan matchas mot flera rekryteringsuppdrag samtidigt och därmed ökar dina möjligheter. Att göra din CV sökbart på Workmint innebär att din CV publiceras i Workmints CV-databas och därmed kan förmedlas av de rekryterare och headhunters som använder Workmint.

Oavsett om du har arbete och väntar på drömjobbet eller är aktivt arbetssökande så är Workmint öppet för dig. Workmints ambition är att du ska kunna bli headhuntad, rekryterad eller uthyrd efter Dina önskemål.

  • Bli sökbar för ett stort antal rekryterare och headhunters genom en och samma registrering.
  • Ökar dina chanser till drömjobbet, via Workmint förmedlar rekryterare kandidater till varandra.
  • Inga publika CV:s, din CV blir endast synligt för professionella rekryterare.
  • Din nuvarande arbetsgivare får aldrig reda på att du kan tänka dig ett nytt jobb.
  • Ökar dina karriärmöjligheter, din CV matchas mot flera rekryteringsuppdrag samtidigt.

Klicka här för att registrera ett konto och skapa en presentation för att göra din CV sökbar hos Workmint. Om du redan är medlem så är det bara att logga in och uppdatera din presentation.

Första intrycket – viktigare än man kan tro

När du befinner dig på din anställningsintervju så är första intrycket oerhört viktigt. Man brukar säga att man har 30 sekunder på sig för att personen ska skapa sig ett intryck, därför ska du ta väl vara på den tiden då du träffar varje person på företaget. Glöm heller inte ditt kroppsspråk!

När du går in till intervjun så är ett tips att ta några minuter på dig och samla tankarna innan du träffar din kontaktperson, och som du redan vet så är kroppsspråket av stor betydelse för det första intrycket. Försök att tänka på de vanligtvis omedvetna rörelser många av oss gör, t.ex. rör på händerna, byter sittställning osv. De kan signalera allt ifrån osäkerhet, stress, eller bara obehag inför hela intervjun.

En annan ofta förbisedd sak är handslaget, som faktiskt är viktigare än man tror när det gäller intryck. Kom ihåg att varken vara för hårdhänt eller eller glömma bort att din arm faktiskt har muskler. Tänk även på att ha ögonkontakt med personen, både vid första handslaget och under samtalet. Nu sammanfattar vi det hela med en lista!

5 saker att tänka på för ett bra första intryck:

  • Proper klädsel
  • Kroppsspråket
  • Handslaget
  • Samtala och var trevlig
  • Ögonkontakt

Tänkt även på att detta också gäller första dagen på din nya arbetsplats. Lycka till i jakten på ditt drömjobb!

Bloggkategorier
No public Twitter messages. Följ Jobbr.se på Twitter!
Nischade jobbsajter: Jobbr IT//Jobbr Spel//Jobbr Dental//Jobbr Medicin
Kontakta kundtjänst

Live chat:

E-mail:
info@jobbr.se

Twitter:
@jobbrapp

OBS! Vi har ingen dedikerad telefonsupport i nuläget. Men kontakta oss gärna via email eller kontaktformuläret.